Oamenii sînt povestitori. Trăim prin poveştile noastre. Sîntem cu toţii personaje de mit şi legendă, iar generaţiile ce vor urma vor intona cîntece şi vor spune poveşti despre noi, tot aşa cum noi îi cîntăm pe sau povestim despre argonauţi, despre cavalerii Mesei Rotunde şi despre haiducii veseli din Pădurea Sherwood. Venim pe această lume purtînd cu noi visele vieţilor anterioare şi fiecare îşi creează apoi propria poveste în timp ce creşte, învaţă, călătoreşte şi îşi împarte cu ceilalţi viaţa şi visele. Astfel, fiecare dintre noi îşi trăieşte propria mitologie.

Principalul lucru ce îl diferenţiază pe un vrăjitor de oamenii obişnuiţi este faptul că el cunoaşte importanţa poveştilor şi a miturilor şi îşi foloseşte puterile pentru a spune povestea într-un mod care va contura viitorul. Toţi vrăjitorii sînt povestitori, iar poveştile lor ne arată cine sîntem, de unde venim şi încotro ne îndreptăm.

în legendele despre căutările unui erou, menirea vrăjitorului este să-l îndrume pe tînăr, învăţîndu-l cum să privească dincolo de aparenţele lumii. îl ajută să înveţe să distingă modelele care leagă şi reprezintă fundamentul tuturor lucrurilor. Gîndeşte-te la modul în care Obi-Wan Kenobi îl învaţă pe Luke Skywalker despre Forţă şi vei înţelege.

Vrăjitorul este, de asemenea, cel care îi explică eroului situaţia, înainte de a-l trimite în călătoria sa plină de aventuri. în momentul în care acesta trebuie să-şi înceapă aventura în poveste, vrăjitorul îl ia deoparte şi îi spune tot ceea ce va trebui să ştie. îi explică tot ce se întîmplă în lume şi ce trebuie să cunoască, ce forţe se adună, ce călătorie trebuie întreprinsă şi unde, ce puteri trebuie înfruntate şi învinse şi ce trebuie făcut pentru a restabili echilibrul lumii.

Imaginează-ţi, dacă poţi, că stai lîngă un foc de tabără, la marginea ţinuturilor neex­plorate. Ai călătorit mult cu însoţitorii tăi şi eşti istovit. Bătrînul care ţi-a fost alături pînă aici se ridică şi mai pune un lemn pe foc. Apucînd cu o mînă un toiag de înălţimea sa, ce are în vîrf un cristal strălucitor, îşi trece cealaltă mînă deasupra flăcărilor, care se însufleţesc deodată, în culori scînteietoare. Acum, că ţi-a captat atenţia, îţi spune ceva de genul:

Sîntem într-un loc aflat între Lumi şi într-un timp aflat în afara Timpului. Nu este o întîmplare că te afli aici în această noapte, pentru că te aşteaptă un ţel mai important, un plan mai grandios, o sarcină mai dificilă.

Acesta este un moment prevestit de mult, cînd forţele opuse ale evoluţiei şi ale entropiei au ajuns într-un punct critic. Lumea a ieşit din crugul ei, iar echilibrul etern dintre Lumină şi întuneric s-a distrus. Stăpînul întunericului a început să-şi întindă domnia morţii peste lumea celor vii.

Acest lucru s-a mai întîmplat şi cunoşti legendele din vremurile străvechi. însă, de fiecare dată cînd ciclul readuce forţele opuse faţă în faţă, mizele cresc. Acum au ajuns în punctul culminant: ne aflăm fie în pragul iluminării planetare, fie în pragul anihilării acesteia. Dezno-dămîntul nu e deloc cert.

Iată misiunea pentru care te-ai ivit pe lume în această viaţă. Ai fost călăuzit chiar către acest loc, în această noapte, pentru acest scop. în clipe importante ca aceasta, forţele Vieţii şi ale Morţii îşi cheamă dinainte campionii eterni. îţi este scris să faci parte dintre eroii nobili ai timpului tău - un timp care va fi pomenit pînă în viitorul foarte îndepărtat.

Misiunea ta, dacă o vei accepta, va fi să călătoreşti către Cetatea întunericului Veşnic. Acolo va trebui să îl înfrunţi pe Stăpînul întunericului şi să restabileşti Marele Echilibru... Dacă dai greş, lumea se va prăbuşi într-o nouă eră a întunericului. Dacă vei reuşi, viaţa conştientă de pe Pămînt va putea, în sfirşit, să facă cel mai mare salt în evoluţie, de cînd primul peşte s-a tîrît afară din apă, pe uscat.

însă ai grijă : Stăpînul întunericului are o putere uriaşă. Este ajutat de oştiri nenumărate, iar influenţa lui se simte în fiecare colţ al lumii. Nu poţi spera să-l învingi prin forţa armelor, pentru că el are cele mai cumplite arme născocite vreodată. Tot el este cel ce controlează bogăţia imperiilor, avînd puterea să cumpere ori să vîndă pînă şi pămîntul pe care stai acum. Este tatăl minciunilor şi al prefăcătoriei şi îţi poate întoarce pînă şi părinţii împotrivă. Trebuie să-i înveţi slăbiciunile şi să te foloseşti de ele, transformîndu-le în lucruri care îţi dau putere: dragoste, compasiune, magie, puritatea inimii şi nobleţea sufletului. Viaţa te-a pregătit pentru această aventură.

Este o călătorie magică. Ţi se vor alătura pe drum însoţitori curajoşi, sinceri şi inimoşi, care te vor ajuta atunci cînd totul va părea pierdut. Vei fi trădat de unii în care ai avut încredere. Vei avea parte de lecţii dureroase şi pline de învăţăminte, care îţi vor arăta ceea ce trebuie să cunoşti în fiecare etapă a călătoriei tale.

Pe tot timpul nopţii, bătrînul vă spune ţie şi însoţitorilor tăi poveşti şi vă cîntă. Unul cîte unul, ceilalţi se retrag la culcare, însă tu rămîi treaz, ascultînd uimit poveştile pline de magie şi mister. Lumea pare că a devenit, deodată, mult mai mare decît ţi-o imaginai înainte.

Dimineaţa, toţi strîng tabăra şi fac bagajele, pregătindu-se de plecare. Se fac planuri, se consultă hărţi. Nici o dîră de fum nu pare a trăda focul din noaptea trecută. în afară de vetre, lăsate pentru călătorii ce vor veni, nu rămîne nici un semn al prezenţei voastre, încă mai vorbeşti cu bătrînul, care-ţi spune :

Iată un mare secret al epopeii: în timp ce eroul călătoreşte pe calea sa - numită şi Drumul Gloriei -, cei pe care îi întîlneşte şi cu care are de-a face îşi au fiecare propriul scenariu. Cu toţii ştiu cine sînt şi ce rol trebuie să joace. Numai eroul trebuie să-l inventeze pe parcursul drumului. Asta pentru că el este singurul în mişcare din poveste - merge din loc în loc, adunînd indicii. Fiecare întîlnire reprezintă atît un test, cît şi o pregătire pentru ceea ce va urma. Doar în acest fel desăvîrşirea sa va fi completă şi destinul său se va putea împlini.

Totuşi, există şi alte căi...

în timp ce stai şi meditezi lîngă focul de tabără stins, bătrînul merge să-şi ia rămas-bun de la ceilalţi: „Nu mai am ce să mai spun şi nici nu vă pot însoţi mai departe. Poteca mea duce altundeva. Pot doar să vă sfătuiesc să urmaţi Calea Inimii...".

Iar tovarăşii tăi se îndepărtează pe poteca lor, intrînd apoi în legendă. Privindu-i cum pleacă, bătrînul se întoarce şi începe să coboare pe o altă cărare. Ai senzaţia unei prezenţe in spatele tău. ţinind in fiecare mină cite o torţă, cu care luminează toate drumurile ce şerpuiesc din acest loc al hotăririlor.

Scrutezi atît cit îţi permite lumina căile care îţi stau în faţă. Simţi Vînturile Destinului cum îţi străbat sufletul. Apoi te întorci şi-l urmezi pe vrăjitor.

Comentarii  

 
0 #9 Cristinuta 14-02-2010 18:59
mie mi se pare la fel ca am si eu ceva deosebit,un farmec si voi la fel
Citat
 
 
0 #8 dulcik 03-02-2010 00:10
in 2009 prin luna mai eram la spital la o verisoara si o tiganca mi a ghicit in carti de tarot.tot ce mi a spus din trecut a fost adevarat,iar din prezent si viitor pana akm mi s a intamplat jum din ce a prezis exact asa cum a zis ea;-)eci unele chiar au har si spun adevarul
Citat
 
 
+2 #7 magie 29-01-2010 22:33
Pot sa fac vraji dar nu stiu cum, ma poate ajuta cineva?
Citat
 
 
0 #6 angelica 22-01-2010 17:03
vreau sa devin vrajitoare
Citat
 
 
+1 #5 Sirena 18-01-2010 19:03
sunt tot eu dar mi-am schimbat idul miss.sirenia e noul id
Citat
 
 
0 #4 andi_andy91 17-10-2009 15:34
as vrea sa stiu si eu cum pot sa invat sa fac vraji din totdeaua mi-am dorit sa fac vraji vreau sa invat....pt k imi place
Citat
 
 
0 #3 MmonyY 10-10-2009 00:21
:D :-) ok da vb pe messenger maine id ony_mony13
Citat
 
 
+1 #2 NorthSadicus 16-09-2009 20:57
Practic magie si tot ce tine de domeniul magic si ocult numai ca am nevoie de indrumare...:D
cine ma poate ajuta sa dea add pe metal_throne616
Citat
 
 
+2 #1 vrajitorul 06-07-2009 14:30
cn stie vraji cu adevarat sa ma contacteze pe idul :lol:
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Site-ul www.vrajitoare-farmece.ro NU raspunde in nici un fel pentru continutul imaginilor si textelor publicate in acest site
Si nici pentru textele si imaginile anunturilor publicate de membrii acestui site.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner